Apps
Knowledge
People
Register
Login


-
- Knowledge base . 
Go back to the overview page to see other entries
Back to overview

2
votes
click to vote up

Windows 7 Network Drive User Authentication


Installation - Mar 31 2012
answered
Question:Okay, Well I've been trying to get this to work for about an hour now. I've run by a lot of problems and fixed them and now I'm stuck. When I try to authenticate my network drive with the Windows 7 Webdav feature it will not authenticate. Here is everything I've done.

1.) Attempted to install OwnCloud found out I was running PHP 5.2
2.) Get PHP 5.3, Remove OwnCloud and reinstall it.
3.) Played around with OwnCloud and notice in the contacts menu there was a SQL error, I looked at it and it looked like it was just trying to find a contact and failed to find one so it outputted an error. so I added a contact and the error went away.
4.) Try to map a network drive
So I went and edited the registry and edited the
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters\BasicAuthLevel
from 1 to 2
Then I went into my services and found that WebServices was disabled. So I turned it on then I decided to restart it. I double checked my registry to make sure the BasicAuthLevel was still what I put it to. (2)
4a.)I tried logging in and I couldn't authenticate.
4b.) I then found out my address(folder) needs to look like \\mywebsite.com\OwnCloud\files\webdav.php instead of http://www.mywebsite.com/owncloud/files/webdav.php
4c.) So I still cannot get it to authenticate so I got to mywebsite.com/owncloud/files/webdav.php in my web browser and see a few SQL errors. There errors are:

Warning: file_get_contents(/home/dash3k3/public_html/OwnCloud/apps/files/appinfo/info.xml) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dash3k3/public_html/OwnCloud/lib/app.php on line 322

Warning: file_get_contents(/home/dash3k3/public_html/OwnCloud/apps/settings/appinfo/info.xml) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dash3k3/public_html/OwnCloud/lib/app.php on line 322
Sabre_DAV_Exception_NotAuthenticated No basic authentication headers were found 1.5.4

(Both logged and not logged in)
So I decided to add a info.xml into the apps/files/appinfo directory (I created the files/appinfo directories while I was adding this file. The file I added was completely blank. This got rid of the first error and Owncloud wrote to the file and it says:

XML Parsing Error: no element found
Location: http://mywebsite.com/OwnCloud/apps/files/appinfo/info.xml
Line Number 1, Column 1:
^

So I thought... hell to windows network drive and I tried to go with a few alternatives.. Which also didn't work I tried NetDrive and that looked like it worked and connected but really didn't and the other one I tried just was a complete piece of shit and just used ftp.

I think what is going wrong though is maybe when I am trying to authenticate through the windows network drive I am not getting the domain correct. So like if you were going to login to a remote computer Via RDP you would put something like RemoteComputer\Username because it would say *Login using the RemoteComputers database.. I don't know where to go from here. I've experimented with a bunch of domains to login through and I am not getting any luck. If you have gone through this process already, I would love your help! or if you are a step further than I am that would be great!






Answer:Hi dash3k3,

I ve tried to map a drive as well. But just like you, I keep failing in getting the authentication done with windows 7 and owncloud webdav (sabreDav).

Here my set up:
- Server -> Win 7 x64 with PHP 5.5.10 and Owncloud 6.0.3 hosted on IIS 7.5
- Client -> Win 7 x64/Win 8.1 x64

The correct URL to access owncloud webdav is yourDomain/remote.php/webdav

Here my experiences from different tools:
- native network drive implementation windows explorer: system error 1244 when logging on with my OC credentials (see http://www.iis.net/learn/publish/using-webdav/using-the-webdav-redirector)
- BitKinex: SSL negotiation (couldnt find out what that exactly means)
- Dav Explorer: No basic authentication headers were found

I think there might be problems on two technical areas: certificate (mine is self-signed) or authentication method (basic auth is needed as I have read in some forum. windows default config only allows basic auth on SSL connections which is the case in my set up).




Edit answer


Back to overview
Add comment

Do you have a question?
Post your question here





-
 
 Who we are
Contact
Register
Explore
Apps
Knowledge
People
Participate
Add App
Public API
About apps.ownCloud.com
Legal Notice
Report Abuse
 

Copyright 2011-2014 apps.ownCloud.com Team  
All rights reserved. apps.ownCloud.com is not liable for any content or goods on this site.
All contributors are responsible for the lawfulness of their uploads.